ZORG-verlenen, dragen, bieden, maar what about ZORGESTHETIEK?: Zunaica Phillips interviewt Tom Maassen

Alles wat je wilde weten over onderzoek op het randje is nu beschikbaar in de Podcastafette van het lectoraat Change Management. Kenniskringleden bevragen hun collega-onderzoekers over verwaarloosde lijven, vuige roddels, films, recruiters, corporate activism, studenten op de speelvloer, onzekerheid, organisatieadviseurs en nog veel meer.

In deze podcast gaat Zunaica Phillips in gesprek met Tom Maassen waarbij hij de reis van zijn onderzoekstraject bespreekt. Vanuit zijn rol als docent bij de opleiding tot verpleegkundige heeft Tom waargenomen dat er behoefte is vanuit zorgverleners voor meer creativiteit en anders dan vanuit het hoofd te moeten handelen. Zo is zorg maken ontstaan, als alternatief voor zorg verlenen. Een term die meer ruimte biedt voor creativiteit en om vanuit de buik en het hart te handelen.

Als verdieping en vergroting van deze ruimte werkte Tom verder met het concept van zorgesthetiek. Als docent-onderzoeker over het thema zorgesthetiekheeft Tom de minor “The art of Caring” ontworpen in samenwerking met Andries Hiskes. Een minor waarbij studenten ruimte krijgen om in gesprek te gaan over de vraag “hoe om te gaan met ongemak?” Wil je meer weten? Beluister de podcast hier: