Week 1 | door Salina Raouf (studente Huidtherapie, HHs)

Dat was het dan. De introductieweek van de minor The Art of Caring. Voor nu is het een kleine groep, maar wel boordevol creativiteit!  

We begonnen de eerste les meteen met een opdracht, die ons al vanaf de eerste seconde aan het denken zette. De ochtend zat vol verschillende waarnemingen en gedachtes. Dit gaf mij een goed beeld hoe verschillend iedereen denkt. Daarna is de planning besproken zodat we een idee kregen over wat we gaan doen en wanneer. 

De tweede dag hebben we weer een actieve start gehad, waarbij we elkaar vragen stelden en vervolgens een kunstwerk hebben gepresenteerd. De opdracht was om middels Design Thinking je gesprekspartner vragen te  stellen over de keuze tot deze minor en dat tentoon te stellen met een geknutseld kunstwerk.

Deze opdracht heeft mij weg nieuwsgierig gemaakt naar iedereen en heeft ook het ijs gebroken. Na de opdracht zijn we aan de slag gegaan met het bespreken van een recent onderzoek naar kunst in de zorg. Omdat we de dag begonnen met veel interactie was het makkelijk om met elkaar te discussi√ęren.

Voor mij en een paar anderen is de kunstwereld een nieuwe belevenis, en voor een paar is dat de zorg. Het enthousiasme was dan ook hoog! Ik kijk uit naar de komende lessen. 

Salina